Visie

Kindbeeld

Binnen het nieuwe kinderdagverblijf worden kinderen gezien als een subject. Zo wordt er gekeken naar het kind als een individu met zijn of haar eigen talenten. Elk kind is dan ook uniek en heeft zijn eigen interesses, gebruiken en gewoontes.

Ook wordt er uitgegaan van het principe dat kinderen geboren worden met vele mogelijkheden; sociaal, spontaan, creatief en goed in staat de wereld om zich heen te ontdekken. Kinderen zijn onderzoekers en nieuwsgierig. De kennis over de kinderen wordt in de omgang met de kinderen gezamenlijk opgebouwd.

Beeld opvoeder en pedagogische relatie

Bij de relatie tussen de kinderen en de opvoeder wordt een houding aangenomen die past bij de pedagogiek van het luisteren. Dit betekent dat er naar het kind geluisterd wordt en de opvoeder (pedagogische medewerkers) zich af moet vragen hoe het kind geholpen kan worden, door de betekenis te vinden wat de kinderen doen en wat ze ervaren. De ouder of pedagogisch medewerker staat dan ook achter het kind en laat het kind zelf dingen ontdekken en onderzoeken.

Opvoedingsdoelen

Het kinderdagverblijf Casa dei Bambini is gericht op de zelfontwikkeling van kinderen. Het is erg belangrijk dat het kind leert door zelf dingen te ontdekken en leert door het opdoen van ervaringen. Een van de opvoedingsdoelen van Casa dei Bambini is dat het kind zijn talenten zoveel mogelijk ontwikkeld.

Opvoedingsmiddelen

Om het opvoedingsdoel te bereiken, zal in het kinderdagverblijf Casa dei Bambini veel mogelijkheid zijn voor het kind om zich te uiten en te ontwikkelen. Het kinderdagverblijf werkt met vele materialen, zodat het kind creatief te werk kan gaan. Elke hoek is met een ander thema ingericht.

Opvoedingsinhouden

In Casa dei Bambini is het belangrijk dat kinderen respectvol met elkaar omgaan. De kinderen moeten elkaar accepteren en vooral elkaar de kans geven zich te uiten op de manier die het kind zelf fijn vind. Samenwerking tussen de kinderen is hierbij belangrijk. De kinderen leren dat het belangrijk is goed met elkaar te communiceren. Als er iets fout gaat, leren de kinderen het samen op te lossen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb